Container verkoop stijgt in Nederland dankzij slimme oplossingen

De container verkoop neemt al jaren toe in ons land. Nee, dan bedoelen we niet van die kleine containers voor je afval. Het gaat hier om grote zeecontainers. 

Container verkoop was voorheen iets voor grote bedrijven die goederen vervoeren via de zee. Tegenwoordig worden zeecontainers echter gebruikt voor talloze andere doeleinden. 

container verkoop

Zeecontainers in Amsterdam

De meest bekende zeecontainers zijn misschien wel die in Amsterdam. De gemeente heeft jarenlang een ‘dorp’ van zeecontainers gebruikt als studentenhuisvesting. De woningnood in Amsterdam liep de spuigaten uit en containers waren de oplossing.

Zeecontainers lenen zich namelijk goed als huisvesting voor particulieren én bedrijven. Ze zijn indien nodig goed te isoleren en in te richten, als slaapkamer of bijvoorbeeld als vergaderruimte. 

Zeecontainers als bedrijfsruimte

Er zijn talloze redenen waarom een bedrijf tijdelijk of structureel extra ruimte kan gebruiken. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om dit probleem op te lossen met zeecontainer is. Een zeecontainer als bedrijfsruimte inrichten is goed mogelijk, zeker wanneer er op het eigen terrein ongebruikte ruimte is. 

container verkoop

De zeecontainers zijn indien nodig nog verder te isoleren. Ook is het mogelijk om een keukenblok toe te voegen wanneer daar behoefte aan is. Bovendien zijn zeecontainers te koop in verschillende formaten: er zijn exemplaren van 10 voet, 20 voet en 40 voet op de markt. Een leverancier van containers kan altijd meedenken over welk formaat het beste aansluit op je wensen en kan hier ook in adviseren.