Vrachtwagen rijbewijs halen binnen drie weken

De kans is groot dat je ooit al eens van het vrachtwagen rijbewijs hebt gehoord. Het grootste misverstand over dit rijbewijs is dat je hiermee alle verschillende soorten vrachtwagens mag besturen. Echter, er zit een fors verschil in de verschillende soorten vrachtwagens. Zo heb je voor de ene vrachtwagen een C rijbewijs nodig, terwijl je voor een andere vrachtwagen met aanhanger een rijbewijs CE nodig hebt. In veel gevallen zorgen deze benamingen voor onduidelijke situaties. Als je het juiste vrachtwagen rijbewijs wilt halen is het verstandig om dit bij een professionele rijschool te doen. 

vrachtwagen rijbewijs halen

Vrachtwagen rijbewijs halen onder 21

Ben je van plan om binnenkort een vrachtwagen rijbewijs te gaan halen? Dan is het van belang om er rekening mee te houden dat je minimaal 21 jaar dient te zijn. Echter, het is via een complexe manier wel mogelijk om je C rijbewijs te behalen voordat je 21 wordt. Het is hierbij noodzakelijk dat je dit rijbewijs combineert met Code 95. Daarnaast heb je een keuring van een bedrijfsarts nodig. 

vrachtwagen rijbewijs halen

Het praktijkexamen

Als je je vrachtwagen rijbewijs wilt behalen, dien je natuurlijk ook examen te doen. Je hebt in dit geval te maken met een theorie examen. Naast dit theorie examen, heb je ook nog te maken met een praktijk examen. Na afronding van dit praktijkexamen ontvang je direct een verklaring rijvaardigheid van het CBR. Met deze verklaring kun je naar de gemeente om hier het rijbewijs aan te vragen. Houdt er wel rekening mee dat je dit zo snel mogelijk doet. Het zou immers vervelend zijn als je gezondheidsverklaring verloopt. Er zit namelijk een beperkte geldigheid aan deze gezondheidsverklaring.