Wat je moet weten over een vog

      Geen reacties op Wat je moet weten over een vog

Wanneer je een vog online aanvraag doet dan wordt er rekening gehouden met alle gegevens die op een eventueel strafblad staan. Veroordelingen, schikkingen, sepots en openstaande zaken worden beoordeeld. In de meeste gevallen wordt er ook informatie ingewonnen bij de politie of het Openbaar Ministerie. Met een vrijspraak mag geen rekening worden gehouden, bij een sepot moet het gaan om een beleidssepot of een of een voorwaardelijk sepot. Een technisch sepot wordt niet meegenomen.

VOG

Tijd dat er wordt teruggekeken

Heb je een vog online aanvraag gedaan dan wordt er een bepaalde periode teruggekeken of je strafbare feiten hebt gepleegd. De verklaring zal worden afgegeven als er vier jaar voor de aanvraag geen strafbare feiten zijn gepleegd. Er wordt langer teruggekeken als je bijvoorbeeld voor een functie solliciteert bij een overheidsdienst. Een onbeperkte terugkijktermijn geld bij een zedendelict, of het dwingen tot prostitutie. Ben je verdacht van het plegen, of heb je een terroristisch misdrijf gepleegd dan kan er tot 20 jaar terug worden gekeken.

Je hebt een aantekening op je strafblad en dan?

Heb je een aantekening op je strafblad en heb je toch een vog online aangevraagd? Er zal worden beoordeeld of de gegevens een belemmering zijn voor het afgeven van een Verklaring Omtrent het Gedrag. Hierbij wordt de vraag gesteld of het delict wat je hebt gepleegd, in lijn staat met de functie die je uit gaat oefenen. Het feit dat je een strafzaak op je naam hebt staan hoeft niet te beteken dat je geen verklaring krijgt. Het is altijd aan te raden om een verklaring aan te vragen.